התמודדות עם פסוריאזיס
מוגש מטעם האגודה לפסוריאזיס בשיתוף חברת קמדיס לכבוד חודש המודעות למחלה
פסוריאזיס הנה מחלת עור כרונית אשר גורמת לתאי העור להתחלק בקצב מהיר יותר מהקצב הנורמלי. השלכות המחלה הינן נגעים מחוספסים וגדולים וקשקשי עור המופיעים על הגוף. צורת הביטוי של הפסוריאזיס שונה מאדם לאדם, מכאן שההשלכות והאזורים משתנים באופן אינדיבידואלי. בכל המקרים היא כרונית ומהרגע שהיא מתפרצת, היא נשארת בגוף ומופיעה לסירוגין במיוחד בזמן מצבי לחץ. שכיחות המחלה עומדת על 3% מהאוכלוסייה בעולם,
הידעתם ש – 80% מחולי הפסוריאזיס יסבלו מתסמינים בקרקפת!
כ- 240,000 איש בישראל סובלים מפסוריאזיס, בכל שנה יש 300 חולים חדשים, שכיחות המחלה עולה ומשנת 2011 עלתה מ- 2% ל- 4%.
כמתמודדים עם מחלת הפסוריאזיס אתם בטח חווים תקופות בהן המחלה מתעוררת, הנגעים מופיעים והגירודים לא פוסקים. בזמן ההתקפים, כל מה שתרצו הוא משהו שיקל על הגירוד, שמופיע לצד כתמי העור האדומים.
אנו ממליצים על בחירת תכשירים ללא רכיבים העלולים לגרות את העור ומכילים מרכיבים טבעיים יעילים ובטוחים לשימוש.
לחברת קמדיס סדרה ייעודית להקלה על תסמיני פסוריאזיס. כל התכשירים הם פרי פיתוח משותף של רופאי עור, ביולוגים וכימאים. ומבוססים על שילוב ייחודי של תמציות צמחים, סרמידים, חומצות שומן וגליצרין ומרכיבים מאושרי FDA להקלה על התסמינים ולשיפור חומרת הנגעים ועור מתקלף.
סדרת מוצרי ה- PSO של קמדיס כוללת קרם טיפולי להפחתת יובש וקילופים בעור וכן שמפו טיפולי ו-קרם טיפולי לקרקפת להקלה מהירה על קרקפת מגרדת, מגורה, אדמומית ומתקלפת. המוצרים נבדקו ונמצאו יעילים על קרקפת ועור שסובלים מפסוריאזיס ושיפרו באופן משמעותי את חומרת הנגעים ואת הגרד.
התכשירים מתאימים לשימור שגרת טיפול בעור לצד תרופות ביולוגיות או תכשירים אחרים.
והם ללא פארבנים, SLS וצבעים מלאכותיים.
מהם המרכיבים שהופכים את המוצרים ליעילים?
שילוב ייחודי של המדע והטבע סייעו לקמדיס לפתח את הסדרה הייחודית
- תמצית צמח האינדיגו – אותו צמח מפורסם בעל הצבע הסגול כחול. ידוע כמסייע בהקלה על דלקות עור, אקזמות ופסוריאזיס. צמח האינדיגו הוכח במחקרים קלינים כיעיל בהאטת התרבות מואצת של תאי עור, שגורמים לרבדים וקשקשת יבשה. בנוסף האינדיגו ידוע כמרכיב אנטי דלקתי אנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי.
- תמצית צמח אגוז עץ הסבון – צמח הידוע כאנטי דלקתי, אנטי פטרייתי ואנטי בקטריאלי. אגוז עץ הסבון הוא צמח מרפא עתיק יומין ששימש במשך מאות שנים ברפואה הסינית המסורתית (TCM) כתרופה טבעית למגוון של מחלות עור. המדע המודרני הוכיח אף הוא שצמח אגוז עץ הסבון ידוע בתכונות אנטי דלקתיות, אנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי. בנוסף, הצמח מכיל ריכוז גבוה של סאפונינים, המתאפיינים בתכונות ניקוי והקצפה טבעיות החיוניות לסבונים ושמפו לשיער.
- זינק פרינתיון וחומצה סליצילית. השמפו מכיל גם זינק פרינתיון הוא מרכיב מאושר FDA להפחתת קשקשים. וחומצה סליצילית המסייעת לקילוף עדין של הקרקפת והפחתת הנגעים.
- גליצרין וחמאת שיאה – מרכיבים יעילים להעשרת העור בלחות ושיקום מחסום ההגנה הטבעי של העור
מה הסיבה להתפרצות פסוריאזיס
הסיבה להתפרצות פסוריאזיס לא תמיד ברורה, זה יכול להיות לאחר תקופה של לחץ או מחלה, או אפילו לפעמים ללא סיבה ברורה וחד משמעית. לא משנה מה הסיבה להופעת הנגעים שוב, הנה כמה טיפים באדיבות ד"ר איתן ברמן רופא עור ויועץ לקמדיס, העשויים לעזור לניהול ההתקלחות ולהפחתת אי הנוחות הנלוות לה.
- טיפול מניעתי הוא המפתח הקפדה על טיפול טוב בעור, באופן אידיאלי עם תכשיר ניקוי עדין, קרם לחות עשיר ומסנן קרינה, תסייע במניעת התפתחות פסוריאזיס. סביר להניח שרופא העור המטפל יבנה למטופל שגרת טיפול הדוקה הכוללת תרופות מקומיות, טיפול בעור או תרופות דרך הפה או בהזרקה – גם כאשר העור נראה ללא התלקחות.
- הטיפול בסימני ההתלקחות הראשוניים הוא הכרחי כאשר מופיעים סימנים מחשידים בעור, ההמלצה היא לא לחכות עד להשפעתם על העור, אלא להתחיל בטיפול: ברגע שיש אבחנה של שינוי בעור שעלול לסמן התלקחות מתקרבת (כמו אדמומיות או גירוד), זה הזמן לטפל. מומלץ להיוועץ עם רופא לגבי המשך טיפול ולהיות במעקב. כמו כן, חשוב לא להפסיק את הטיפול עד שיחלפו לחלוטין מתסמינים, גם אם ההתלקחות נעלמה, מחשש שתחזור שוב מהר יותר.
- שימוש בקרם לחות עור יבש עלול להתפתח לרבדים אדומים מגרדים ביתר קלות לכן הקפידו להימרח יום יום בקרם לחות איכותי. בחרו בקרם המתאים לשימור שגרת טיפול בעור לצד תרופות ביולוגיות או תכשירים אחרים.
- שימוש ברטיות רטובות בנוסף לטיפול בפסוריאזיס בעזרת תכשירים והנחיית רופא עור, להקלה נוספת על התחושה הלא נעימה, ניתן להשתמש ברטיות רטובות. יש לעטוף את האזורים המגורים ברטיות בד רטובות, ולהניח למשך כ-30 דקות לטובת הרגעת העור. בנוסף, הוכח כי שיטה זו מסייעת לתכשירים לחדור קצת יותר טוב את העור.
- חשיפה מבוקרת לשמש נסו לצאת לשמש פעמיים – שלוש בשבוע למשך 15 דקות בכל פעם – קרני UV הנפלטות מהשמש יכולות להאט את התרבות תאי העור, ולכן גיחות קצרות לשמש יכולות להיות דרך טובה להרגיע, לשפר ואף לרפא נגעי פסוריאזיס. השתמשו בקרם הגנה עם מינימום 30 SPF . יש לזכור כי חשיפה מוגברת לשמש מעלה את הסיכון לסרטן העור ועלול להחמיר את התפרצויות הפסוריאזיס.
- התאמת הרגלי רחצה כאשר הפסוריאזיס מגרד במיוחד, חשוב להימנע ממקלחת או רחצה במים חמים מדי מכיוון שהחום יכול לגרום לגירוד בלתי פוסק (לפי האקדמיה האמריקנית לדרמטולוגיה (AAD)). כדאי להגביל את זמן המקלחת או האמבטיה, כיוון ששהייה ממושכת במים עלולה לגרום לעור יבש יותר. ה- AAD ממליץ על זמן מקלחת מתחת לחמש דקות וזמן אמבטיה מתחת ל -15 דקות.
- היו סבלניים כלפי עצמכם הרבה מהחולים מחפשים את הטיפול המושלם עבור המחלה שלהם, אך תסמיני פסוריאזיס והשפעותיהם יכולים להשתנות מאוד מאדם לאדם, ולכן טיפולים שונים יעבדו טוב יותר עבור אנשים שונים. עם זאת, אם ההתלקחויות הופכות תכופות יותר או קשות יותר לטיפול, כנראה הגיע הזמן לפנות לרופא העור בשנית, להדרכה כיצד ניתן לטפל במצב בצורה הטובה ביותר.
הצטרפות לאגודה
מכירים חברים לחיים
האגודה פועלת במישורים רבים למען הסובלים מפסוריאזיס. פעילות האגודה מתאפשרת בעזרת דמי חברות סמליים של 10 שקלים לחודש. הצטרפו לאגודה והבטיחו את המשך הפעילות למען הסובלים מפסוריאזיס. חברים באגודה זכאים לסל ההטבות ייחודי:
- ליווי והדרכה למיצוי זכויות.
- עדכונים על טיפולים ומחקרים חדשים.
- הטבות והסדרים לשהייה טיפולית בים המלח.
- לילדים – קיטנה טיפולית ייחודית במחיר מסובסד.
- חוברת עם כל מה שחשוב לדעת על פסוריאזיס בישראל ובכלל.
- מקיימת כנסים רפואיים, ימי עיון ומפגשים במהלך השנה ברחבי הארץ.
- ועוד מגוון הטבות לטיפולים פרטיים ובסדנאות לחיזוק והתמודדות.