פסוריאזיס בימי קורונה: האם מוצדק להפסיק את הטיפול התרופתי בצל המגפה
חולים במחלות כרוניות, ובהם חולי פסוריאזיס קשים, נעזרים בתרופות ביולוגיות על מנת לדכא את מחלתם. התרופות הללו מחלישות את מערכת החיסון ומציבות את המטופלים בדילמה: האם להפסיק את הטיפול כדי להפחית את הסיכון להידבק בקורונה? ד"ר זיאד ח׳מאיסי, רופא עור בכיר, מתייחס לסוגיה המורכבת
בלוג הפסוריאזיס: פסוריאזיס – הרבה מעבר למחלת עור בלבד
פסוריאזיס הינה מחלת עור כרונית עם היארעות של כ-3% מהאוכלוסייה הבוגרת, עם פגיעה לא מבוטלת באיכות החיים ונזק חברתי ופסיכולוגי נלווה לחולה ובני משפחתו. עם זאת, הנזק אינו מגבל לעור בלבד, והציטוקינים הפרו דלקתיים המעורבים בפתוגנזה, קשורים בסיכון מוגבר לתחלואות נוספות, כולל דלקת פרקים פסוריאטית, מחלות קרדיווסקולריות, סוכרת, עודף משקל, מחלת מעי דלקתית וכבד שומני. מעבר לקשר האפידמיולוגי, השאלה המרכזית היא, האם ניתן למנוע תחלואה נלווית זאת?
בלוג הפסוריאזיס: דלקת מפרקים פסוריאטית וההתקדמות בטיפול במחלה המורכבת
דלקת מפרקים פסוריאטית היא אחת מדלקות המפרקים השכיחות באוכלוסיה. המחקרים מראים כי עד 30% מחולי פסוריאזיס עלולים לפתח דלקת מפרקים פסוריאטית. בכ-65% מן החולים הפסוריאזיס מקדימה את דלקת המפרקים בתקופה ממוצעת של כ-10 שנים, ב20% שתי המחלות מופיעות בו זמנית ואילו ב-15% מחלת המפרקים מקדימה את העור. חשוב לציין שברוב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית קיימת מעורבות פסוריאטית של הציפורניים.