משחות וקרמים מביאים בדרך להטבה מסוימת במחלה אך מחייבות שימוש יומיומי לתקופות אמוד ארוכות. בנוסף – רובן שומניות או בעלות ריח לא נעים – תכונות המקשות על ההתמדה בטיפול. טיפול פוטותרפיים בתאים של מנורות פלורוצנטיות עם אור מסוג UVB – יעילים לטיפול באנשים עם פסוריאזיס קשה המכסה את רוב חלקי העור.
עור בוער – באדיבות מגזין "חיים אחרים"
מחלת הפסוריאזיס הייתה אחד הנושאים הראשונים שחשבתי לכתוב עליהם, אבל תמיד דחיתי את העיסוק בה. גם מי שאינו חולה במחלה, לא מתלהב במיוחד לחשוב עליה. בניגוד לסוכרת או לדיכאון, את הפסוריאזיס רואים, ובלשון המעטה, מעדיפים שלא לראות.
טיפול פוטותרפי לפסוריאזיס – מולטיקליר
מערכת זו שקיבלה את אישור ה FDA האמריקאי לטיפול בפסוריאזיס ומחלות עור אחרות, נמצאת בשימוש במרפאות עור מובילות בארצות ארצות אמריקה, אירופה ואסיה ומהווה פריצת דרך בטיפול בפסוריאזיס ובמספר מחלות עור אחרות.
קרני רנטגן רכות
בנורוגיה וכמה ארצות באירופה קיים טיפול בקרני רנטגן רכות (באורך גל ארוך יותר, או שנותרו ממתח של 8-15 אלף וולט). זה לא טיפול שניתן בישראל.
פובה – PUVA
כשהפסוריאזיס לא מגיבה לטיפולים אחרים או כאשר היא מפושטת, PUVA יעיל ב- 85-90% מהמקרים. שם הטיפול מקורו ב "Psoralen + UVA", כלומר: "פסורלן" + קרינה אולטרה-סגולה מסוג A.
המלצה לטיפול פוטותרפי ביתי
עקרונית אי אפשר להמליץ על זמן לטיפול במכשיר בלתי מוכר שכן עצמת המנורות משתנה עם הזמן (הן מזדקנות…) ולכן גם מדדים שמקבלים כשהמכשיר היה חדש הופכים בלתי רלוונטיים עם הזמן. […]