מחלת הפסוריאזיס מוכרת לרוב, על פי הנגעים הקשקשיים האופייניים לה, אך חשוב לדעת שישנם מספר סוגים של פסוריאזיס וקצב ההתפתחות שלהם שונה מאדם לאדם. בתוך כך, סוגי הפסוריאזיס נבדלים זה מזה במאפיינים ובדרכי הטיפול.
פסוריאזיס וולגריס – Psoriasis Vulgaris
הסוג הנפוץ ביותר של הפסוריאזיס, המופיע בקרב 80%-90% בקרב חולי הפסוריאזיס המכונה "פלאק פסוריאזיס". בסוג זה של המחלה, הנגעים תחומים ומורמים מעל פני השטח של העור, כמעין תלוליות מוגבהות אדומות ומודלקות, מכוסות בקשקשת לבנה- כסופה. פסוריאזיס וולגריס עלולה להופיע בכל מקום בגוף, בד"כ באזור המרפקים והקרקפת, הברכיים הגב והציפורניים.
פסוריאזיס "גוטטה"- Guttate
פסוריאזיס טיפתי, הנראה כמו נקודות אדומות דמויות דמעה או טיפת גשם. סוג זה של פסוריאזיס, מופיע בד"כ בפלג הגוף העליון, קרקפת רגליים וידיים.
פסוריאזיס אינברסה- Psoriasis Inversa
סוג זה של פסוריאזיס, מופיע באזורי קיפולים בעור במקומות כמו בתי השחי, הטבור, המפשעה ואיברי המין.
פוסטולר פסוריאזיס- Pustular Psoriasis
סוג נדיר יחסית של פסוריאזיס, המאופיין בנגעים המכילים מוגלה המופיעים בעיקר על גבי כפות הידיים, כפות הרגליים והאצבעות. הנגעים אינם תמיד ממוקדים ולעיתים הם מפושטים באזורים נוספים בגוף. יש לציין, כי המוגלה אינה מכילה חיידקים ואינה מדבקת.
בתוך כך, צורה יותר מסוכנת של פסוריאזיס פוסטולרית היא – Generalized Postural Psoriasis, המופיעה לעיתים בליווי של גלי חום (40 מעלות), צמרמורות והרגשה כללית רעה. התפרחת שלה מפושטת ע"פ חלקים נרחבים בגוף. צורה זו של פסוריאזיס עלולה לסכן חיים ודורשת טיפול משמעותי יותר.
פסוריאזיס אריתרודרמית- Psoriatic Erythroderma
מרבית שטח הגוף מכוסה בנגעי הפסוריאזיס והעור אדום מאוד. התפרצות כזו מופיעה לעיתים אחרי הפסקה מהירה של נטילת סטרואידים (שניתנו מסיבות שונות) והיא מלווה לעיתים בגירוד קשה, נפיחות וכאבים. סוג זה של פסוריאזיס, עלול להתפרץ גם כהחמרה של דלקת מתונה יותר. מאחר ומדובר בדלקת חמורה, המכסה שטח גוף נרחב, הגוף עלול להתקשות לווסת ולשמור על תפקודן של מערכות שונות (למשל, איזון חום הגוף), מצב זה מסוכן ועלול לסכן חיים. לעיתים קרובות, הנגעים בעור מלווים גם בעיוותים בציפורניים, החל בהיווצרות כיס אוויר שלכאורה מרים את הציפורן מעלה, שינוי בגוון הציפורן למעין צבע צהבהב הדומה לטיפות שמן או נסיגה בצמיחת הציפורן וחשיפת העור שתחתיה. תסמינים אלה לא מופיעים לבדם, אלא מלווים הופעת פסוריאזיס במקומות אחרים בגוף.