כיצד ישן אדם שמתמודד עם מחלת הפסוריאזיס
כשחיים עם פסוריאזיס, השינה כרוכה יותר בסבל מאשר בהרגעה. בכל שנה, עם כל התפרצות חדשה, איכות השינה התדרדרה והלכה. כל חיי, במיוחד בתחילתם, הייתי כל כך עסוק בלדאוג ולבחון את הסימפטומים העיקריים עד שלא היה אכפת לי, ואפילו לא שמתי לב שהשינה שלי מתדרדרת.
לישון עם פסוריאזיס
כל שהתבגרתי, שמתי לב שאני ישן פחות. חשבתי שזה בגלל הלחץ מהפסוריאזיס.
ישנם לילות שאני ישן בין ארבע לחמש שעות. מכיוון שהמצב החמיר החלטתי לדבר עם הרופא על כך .
שינה, גירוי, שינה, גירוי
במהלך השיחה למדתי כי קיים קשר בין נדודי שינה לפסוריאזיס. האשם בגרימת נדודי השינה בפסוריאזיס הוא, ניחשתם נכון, הגרד. קשה לחיות עם מחלה כרונית כזו אך נדודי שינה וגוף שהוא חסר מנוחה הם סבל נוסף. הלחץ הזה יכול אפילו לגרום להתפרצות של פסוריאזיס.
לילות עם פסוריאזיס הם מעגל מייסר של שינה והתעוררות. כל לילה אני מתעורר עם דקירות כאב או גרד כאילו מישהו מגרד לי את הפצעים ואני מתקשה לחזור לישון. זהו מאבק מתמיד בין שינה, והגרד.
מצאו דרכים להשתלט על הגירוי
אחרי כל כך הרבה שנים עם פסוריאזיס למדתי מהסבל שלי. ככל שתסמיני הפסוריאזיס שלי יחמירו, גם השינה תגרום לי לעבור לילה לא שקט. אז העצה שלי למתמודדים עם מחלת הפסוריאזיס , הדבר הראשון שצריך לעשות הוא ללמוד להשתלט על הגרד.
כדי להשתלט על הגרד מומלץ לשמור על לחות הגוף. לפסוריאזיס ולגרד בקרקפת אני משתמש , בהמלצת הרופא, משחה לטיפול מקומי מיד אחרי המקלחת. על כל הגוף אני מורח קרם לחות ומשחות לטיפול מקומי פעמיים או לפעמים שלוש פעמים ביום. אחרי המקלחת, ומיד אחרי ניגוב הגוף, אני מורח את קרם הלחות.
מה עוד אפשר לעשות?
בתקופה הגרועה ביותר שהייתה לי של פסוריאזיס ונדודי השינה מהפסוריאזיס, קיבלתי מרשם לאנטיהיסטמינים לבליעה שמעודדים שינה ומפחיתים גירוי. לי זה עבד, אבל תלוי בחומרת המצב שלכם.
אם מצבכם חמור, התייעצו עם הרופא ותצטרכו לעבור כמה מפגשי ניסוי וטעיה כדי למצוא את הטיפול הטוב ביותר עבורכם. הפסקתי לספור את הטיפולים כבר לפני עשרים וחמש שנים, והם כמספר המוצרים שבהם השתמשתי.
תמציאו הרגלי שינה טובים
מלבד הפחתה והשתלטות על הגרד, נסו לעבוד על הרגלי השינה. הצעד הראשון ביצירת הרגל שינה טוב הוא הימנעות מלחץ. אם בעיה מלחיצה אתכם, תפתרו אותה ולכו לישון רגועים.
שנית, אם תקומו מוקדם צאו להליכת בוקר כדי להתחיל את היום רעננים, זה יעזור להרגלי השינה. נסו להתרחק ממסכים כמו טלוויזיה וטלפונים סלולריים. נסו להניח אותם בצד לפחות שעה לפני השינה. המפתח הוא ליצור סביבה מנחמת להרגעת הגוף והנפש.
מאחלים לכולם לעבור לילות שקטים אשר יגרמו לנו לעבור את מחרת היום בדרך קלה יותר .